top of page

Wy hawwe altyd fereale west op Fryslân. Het weer, het water, de natuur, de stilte, de wolken ... Jorgen brengt er sinds zijn geboorte al zijn vakanties door. Nooit ergens anders. Pake Jorrit kwam uit Hidaard en woonde er met 3 broers. Na de oorlog ging pake naar Belgïe wonen om er een gezin te stichten, maar de familiebanden werden altijd goed behouden. 

 

Het duurde even om Els te overtuigen hoe prachtig het er wel is. En na een paar verkenningen was ze verkocht. Elke vakantie en elk vrij weekend waren we weg. Later kwamen Britt en Mart er bij en ook zij hebben de liefde voor Friesland van ons doorgekregen. Omgaan met de natuur is hun wekelijkse hobby geworden.

 

Vanaf jonge leeftijd hadden we altijd het plan om voor ons vijftigste terug naar Friesland te gaan om er te wonen en te werken. Nu onze kinderen oud en wijs zijn om op eigen benen te staan hebben we besloten om de stap te wagen. Na twee jaar zoeken hebben we gevonden wat we zochten.

 

We kennen het Rijsterbos en de omgeving zeer goed. Uren en uren hebben we er gewandeld en gefietst. Oudemirdum en Rijs waren een paar jaren onze vakantiebestemming. Rijsterbosch is een monumentaal pand waar je niet naast kan kijken. 

 

De uitstraling die het pand heeft willen we graag behouden. Het is onze bedoeling om onze bezoekers de mogelijkheid te bieden om er even tot rust tekomen. Het bos, de omgeving, het pand en de natuur moeten tot één geheel komen waardoor de bezoekers even de dagelijkse drukte vergeten en voelen wat Friesland voor hen kan betekenen. 

We willen graag de menukaart verder uitbreiden naar een Belgisch/Vlaams geïnspireerde keuken, gemaakt met lokale producten. Daarom werken we samen met lokale leveranciers. Belgische bieren, Franse wijnen, stoofpotten, echte frieten. 

 

We denken natuurlijk ook aan het milieu. Onze zoektocht naar alternatieve, betaalbare en milieuvriendelijke energiebronnen stopt nooit. Het herleiden van het energieverbruik tot een minimum staat hoog op de agenda.

Els Michiels & Jorgen Jorritsma

De foto en schilderijen zijn eigendom van Willie Zeldenrust-ten Harkel. Interesse in haar schilderijen en boeken? Kijk op de website van Willie.

bottom of page